Nova Godina 2018 zima sneg sneško jelke koloseum ajfelova kula sagrada familia fontana avion oblaci nebo sunce more kruzer palme plaža zalazak sunca fontana drveće trava tirkizno plavo more pesak ležaljka palme 

   


Ukupno: 52
Danas: 52
Juče:

video galerija

  sava osiguranje

     

Prijavite se na našu E-mailing Listu:

 

Zimovanje Divčibare 2017/2018

 

 

Divčibare su turističko planinsko mesto koje se nalazi u zapadnoj Srbiji, na planini Maljen. To je visoravan, koja je smeštena u centralnom delu planine, između visova Kraljevog stola (1104 m), Crni vrh (1098 m), Paljbe (1051 m), Golupca (1044 m) i Velikog brda (1061 m). Nalaze se na nadmorskoj visini od 980 metara.
Još od davnina su Divčibare poznate po svom pozitivnom uticaju na oporavak organizma. Ovo je među prvima zapazio knez Miloš Obrenović i početkom 19.veka od turskog bega otkupljuje cele Divčibare i podiže svoje „gospodarske kolebe“.
Prema narodnom predanju, Divčibare ili “devojačke bare” su dobile naziv po mladoj čobanici koja se utopila u nabujaloj reci, Crnoj Kamenici, koja protiče kroz centar današnje naseobine.
Klima je prijatna, umereno-kontinentalna, leti suva a zimi sa dosta padavina. Zahvaljujući činjenici da su sa svih strana okružene visovima koji ih štite od vetrova, da su mesto gde se sukobljavaju vazdušne mase sa Mediterana, Karpata i Panonske nizije proglašene su za „klimatsko lečilište”.
Ovakve predispozicije daju idealne  uslove za pripreme sportista, rekreativni turizam, dečje i omladinske sportske kampove, nastavu u prirodi, aktivni odmor.
Zimi, ovo je skijaški centar koji je prilagođen i početnicima i ozbiljnim skijašima. Najatraktivnija je nova staza na Crnom vrhu, dužine 850 metara, sa dvosednom žičarom kapaciteta 1200 skijaša na sat. Namenjena je veštijim ljubiteljima ovog zimskog sporta. Druga staza na suprotnoj padini Crnog vrha sa ski-liftom, pogodna je za većinu skijaša, osvetljena je i pruža zadovoljstvo noćnog skijanja.
Na Divčibarama postoji 6 pešačkih staza i to:
Centar – Golubac (1050 m) – 30 minuta
Centar – Paljba (1051 m) – 40 minuta
Centar – Ljuti krš (962 m) – 40 minuta
Centar – Velika pleća (1036 m) – 45 minuta
Centar – Pančevačko odmaralište – Crni vrh (1093 m) – 35 minuta
Kružna staza – Vrhovi Divčibara 6 časova
Okolina planine Divčibare je izuzetno bogata mnoštvom turističkih destinacija koje mogu biti interesantne posetiocima za obilazak kao što su manastiri, gradovi, mesta od istorijskog značaja,spomenici, kulturno istorijski i memorijalni komlpeksi. Kraj je nadaleko poznat po seoskom turizmu i mnoštvu seoskih turističkih domaćinstava koja možete obići.

 

Hotel Heba 

 

Novoizgrađeni objekat Konačište Heba se nalazi 800 m od centra Divčibara.Objekat je otvoren tokom cele godine,gostima pruža maksimalno
zadovoljstvo spoja prirode i modernog enterijera. Objekat poseduje 31 sobu (1/2, 1/3 i 1/4),sopstveni parking sa video nadzorom, recepciju, lobby bar, banket salon, restoran.

 

Cene su u dinarima po osobi dnevno

Usluga Cena po osobi - u pripremi
Noćenje  
Noćenje sa doručkom  
Polupansion  

DORUČAK SE SLUŽI od 08:00h do 10:00h
POPODNEVNI OBROK od 15:00h do 18:00h
PANSIONSKI DORUČAK 380,00 RSD
PANSIONSKI RUČAK 660,00 RSD

POPUSTI ZA DECU UZ  DVE ODRASLE OSOBE:
DETE DO 5 God. GRATIS – ZAJEDNIČKI LEŽAJ + DEČIJI OBROK
DETE 0D 5 – 12 God. NA ZAJEDNIČKOM LEŽAJU  50 % POPUST
DETE 0D 5 – 12 God. NA POSEBNOM  LEŽAJU  30 % POPUST
DETE UZ  1 ODRASLU  OSOBU 20 % POPUST OD CENE ZA ODRASLE
DVOJE  DECE DO 5 godina 1 dete gratis drugo dete ima popust  40% od cene na posebnom ležaju
DVOJE DECE, JEDNO DO 5 god gratis, DRUGO DETE PREKO PET GODINA NA POSEBNOM LEŽAJU IMA POPUST 30%

Boravišna taksa i osiguranje iznosi 100,00rsd po osobi po danu za odrasle, deca od 7 do 15 god. plaćaju  60,00rsd po danu a deca do 7 god. ne plaćaju boravišnu taksu.

NAPOMENA: POPUSTI NE VAŽE UZ VAČER REPUBLIKE SRBIJE
ULAZAK U SOBE POSLE 14h