Nova Godina 2018 zima sneg sneško jelke koloseum ajfelova kula sagrada familia fontana avion oblaci nebo sunce more kruzer palme plaža zalazak sunca fontana drveće trava tirkizno plavo more pesak ležaljka palme 

   


Ukupno: 69603
Danas: 491
Juče: 4120

video galerija

  sava osiguranje

     

Prijavite se na našu E-mailing Listu:

 

Putovanje Maldivi 2018

 

 11 dana / avio

13.10 – 23.10.2018.

26.01 – 05.02.2019.

 

Maldivi, službeno Republika Maldivi, su ostrvska država u Indijskom okeanu, jugozapadno od Indijskog poluostrva. Sastoje se od 1126 ostrvaca grupisanih u 26 atola, među kojima je oko 200 naseljenih od kojih se samo 80 koristi za turizam.
Glavni grad je Male koji broji 103.063 žitelja, a ukupna populacija Maldiva iznosi oko 329.000 žitelja.
Svoju nezavisnost od Velike Britanije, Maldivi su stekli 1965. godine
Privreda se uglavnom temelji na turizmu i ribarstvu, dok poljoprivreda i izgradnja montažnih kuća igraju manju, ali važnu ulogu.
Kultura Maldiva ima veliki uticaj geografske blizine Šri Lanke i južne Indije. Službena religija je Islam koji datira još od 12. veka ove ere kada je i predstavljen od strane muslimanskih trgovaca /Suni Islam/ i koji je zvanično potisnuo budističku religiju. Jezik većine stanovništva je divehi, indoevropski jezik srodan sinhaleškom, glavnom jeziku Šri Lanke.
Maldivi su pretrpeli značajnu štetu u tsunamiju u Indijskom okeanu 2004. godine kada je i jedan broj ostrva totalno poplavljen.
Valuta - Maldivska Rufija. Vremenska zona UTC +05.00.

Plan i program puta:
1. dan: BEOGRAD –MALE
Sastanak na aerodrom Nikola Tesla u dogovoreno vreme, dva sata pre poletanja aviona. Let do Maldiva sa usputnim presedanjem.

2. dan: MALE – DHIGURAH
Sletanje u Male, glavni grad Maldiva i transfer brodićem do ostrva Dhigurah. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje i upoznavanje sa novom kulturom…

2-9. dan: DHIGURAH (7 noćenja)
Dani predviđeni za uživanje i stapanje sa mirnom okolinom. Dhigurah  je nekomercijalizovano i netaknuto malo ostrvo sa umirujućom atmosferom. Dhigurah znači „Dugo ostrvo“ na dhivehi-ju, jeziku domorodaca. Ovde možete upoznati Maldive baš onakvima kakvi oni jesu – na ostrvu se nalaze luka, prodavnica, nekoliko suvenirnica, mala klinika i škola.  Ovo ostrvo je jedinstveno mesto sa dugačkim peščanim sprudom koji se proteže sa ostrva dalje u okean. Pošto se nalazi na samom obodu atola, najbogatiji podvodni svet Maldiva možete videti upravo na ovom mestu, budući da ovim putem migriraju mante i kit ajkule. Sve ove životinje su potpuno bezopasne i hrane se isključivo planktonima. Bilo da želite da se oprobate u ronjenju ili samo da plivate po površini, možete videti kornjče, delfine, šarene ribice i prelepe korale. Uživajte na  kristalno belom pesku uz zvuke talasa ili se kupajte u tirkiznoj vodi. Doživite nirvanu i potpuno opuštanje uz spa tretmane. Ukoliko želite aktivan odmor za vas smo izdvojili – snorkling, ronjenje, kajak, jet ski, jedrenje katamaranom, skijanje na vodi, pecanje i izlete na nenaseljena  ostrva u okolini. Doživite Maldive na pravi način, prepustite se lokalnom načinu života, uživajte u egzotičnoj hrani i upoznajte novu kulturu.

Fakultativni izleti:
* Ronjenje – Maldivi su top destinacija u ronilačkom turizmu. Dhigurah ostrvo se nalazi u delu Maldiva na kome se nalaze najinteresantniji lokaliteti za ronjenje. Škole ronjenja rade po strogim kriterijumima i programima najpriznatije svetske ronilačke organizacije. Početnici mogu da se oprobaju u plićoj vodi koja obiluje šarenim podvodnim svetom. Nakon toga mogu nastaviti na naprednije lokalitete i izlete sa brodića. Bilo da ronite na obližnjem grebenu ili ste krenuli na zaron sa broda, srešćete se sa stanovnicima okeana, poput šarenih ribica najrazličitijih veličina i oblika, kornjačama, ražama, mantama i drugim stvorenjima. Raznobojni korali su takođe očaravajući. Za sertifikovane ronioce mogući su dublji zaroni i čak zaroni na olupinama brodova. Ukoliko se opredelite za ronjenje, ovo će biti jedno od najlepših iskustava sa putovanja i pamtićete ga dugo, jer ovo  mesto obiluje svim onim što jedan podvodni tropski raj ima da pruži.

* Snorkeling – Kristalno čista voda, plitke lagune i raznovrstan morski život vas pozivaju na ronjenje. Maldivi su dom mnogobrojnoj morskoj flori i fauni u svetu, koju čini preko hiljadu različitih vrsta riba,  dve stotine vrste korala, kornjača, i nije ni čudo što mnogi vide Maldive kao jednu od najvećih ronilačkih destinacija na svetu.

* Peščana ada – Odlazak do peščane ade čija se lepota ogleda u nestvarno belom i čistom pesku i različitim nijansama plave i zelene vode. Pronađite vaše mesto pod suncem i uživajte u spektakularnom okruženju. Odmorite se na puderastom pesku i osetite čari Indijskog okeana.

* Piknik na napuštenom ostrvu – istražite Maldive na pravi način. Maldivi su arhipelag od preko hiljadu ostrva, pored naseljenih ostrva postoje i par nenaseljenih. Ljubazni domaćini pripremiće ukusan piknik na napuštenom ostrvu. Uživajte u dobroj hrani, kupajte se u čistom moru, istražite podvodni svet i najbolje koralne grebene u Severnom Atolu.

* Whale Shark safari – ili potraga i snorkling sa kit ajkulom.  Svi vole da plivaju sa delfinima, ali plivanje sa kit-ajkulama je iskustvo koje se pamti do kraja života. Ovi giganti obožavaju ljude  i nemaju nikakav strah od njih, pa im stoga možete prići prilično blizu i čak se slikati sa njima.

9. dan: DHIGURAH – MALE
Nakon doručka pakujemo stvari i brodićem odlazimo sa ostrva do Male-a. Transfer do hotela u Male-u.  Smeštaj. Slobodno vreme za odmor i obilazak glavnog grada Maldiva tj. ostrva prepunog motorića, poslovnih ljudi, raznoraznih prodavnica i uličnih tezgi, uniformisanih učenika… Male predstavlja moderno lice Maldiva. Šareno obojene zgrade i  tirkizno more svuda oko vas predstavlja klasičnu sliku Male-a koju ćete zapamtiti. Grad prepun kafića, restorana, prodavnica i pijaca. Noćenje.

10. dan: MALE – BEOGRAD
Napuštamo hotel, slobodno vreme i polazak ka aerodromu. Polazak aviona do Beograda sa usputnim presedanjem.

11. dan: BEOGRAD
Dolazak u Beograd.


(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

1549€ 1499€

Za prijave do 01.09. i uplate avansa od min. 500€ cena je 1399€

 


Aranžman obuhvata:
– Avio prevoz (Beograd- Male- Beograd ) sa svim taksama
– Brodić na relaciji Male-Dhigurah-Male
– Sve transfere prema programu
– Smeštaj na ostrvu Dhigurah u TME Retreats hotel 3* na bazi 7 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 sobama
– Smeštaj u centru Male-a u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 sobama
– Stručno vodjstvo puta / predstvanik agencije

Aranžman ne obuhvata:
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
– Ručak – Večeru (mogućnost doplate – oko 15-20$ po obroku)

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

1. Ronjenje – Discover Scuba Dive
Maldivi su top destinacija u ronilačkom turizmu. Dhigurah ostrvo se nalazi u delu Maldiva na kome se nalaze najinteresantniji lokaliteti za ronjenje. Škole ronjenja rade po strogim kriterijumima i programima najpriznatije svetske ronilačke organizacije. Početnici mogu da se oprobaju u plićoj vodi koja obiluje šarenim podvodnim svetom. Nakon toga mogu nastaviti na naprednije lokalitete i izlete sa brodića. Bilo da ronite na obližnjem grebenu ili ste krenuli na zaron sa broda, srešćete se sa stanovnicima okeana, poput šarenih ribica najrazličitijih veličina i oblika, kornjačama, ražama, mantama i drugim stvorenjima. Raznobojni korali su takođe očaravajući. Za sertifikovane ronioce mogući su dublji zaroni i čak zaroni na olupinama brodova. Ukoliko se opredelite za ronjenje, ovo će biti jedno od najlepših iskustava sa putovanja i pamtićete ga dugo, jer ovo  mesto obiluje svim onim što jedan podvodni tropski raj ima da pruži.

2.Snorkeling (full day trip)
Kristalno čista voda, plitke lagune i raznovrstan morski život vas pozivaju na ronjenje. Maldivi su dom mnogobrojnoj morskoj flori i fauni u svetu, koju čini preko hiljadu različitih vrsta riba,  dve stotine vrste korala, kornjača, i nije ni čudo što mnogi vide Maldive kao jednu od najvećih ronilačkih destinacija na svetu. Izlet obuhvata celodnevni snorkeling sa Mantama, Kit – ajkulama i ručak na ostrvu.

3.Island hopping
Vožnja brodom i obilazak dva netaknuta ostrva. Istražite Maldive na pravi način. Maldivi su arhipelag od preko hiljadu ostrva, pored naseljenih ostrva postoje i par nenaseljenih. Ljubazni domaćini pripremiće ukusan piknik na napuštenom ostrvu. Uživajte u dobroj hrani, kupajte se u čistom moru, istražite podvodni svet i najbolje koralne grebene. Uključen je i ručak na jednom od lokalnih ostrva.

Smeštaj:
Dhigurah : TME Retreat hotel 3* je moderan plažni hotel sa veoma ljubaznim i uslužnim domaćinima.  Poseduje sopstvenu plažu, salon za masašu, restoran nacionalne i internacionalne kuhinje, prelepu baštu, recepciju sa besplatnim internetom u zajedničkim prostorijama, bilijar, stoni fudbal, perionicu veša, iznajmljivanje kajaka… Sobe su dvokrevetne, moderne, svaka sa sopstvenim kupatilom sa besplatnim toaletnim priborom. Svaka soba sadrži klima uređaj, ventilator, sef, terasu, TV i mini bar. Ovaj stilizovani hotel omogućiće vam potpunu privatnost na lokalnom ostrvu, na kome ćete na najbolji mogući način upoznati maldivski način života okruženi tropskim rastinjem, prelepom plažom sa belim peskom i plavetnilom indijskog okeana.

Male : Somerset Inn 3* ili sl.– novi butik hotel nudi sve što je potrebno tokom boravka u glavnom gradu Maldiva – Male. Moderno opremljene sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Svaka soba poseduje klima uređaj, TV uređaj, sef, besplatnu vodu za piće, aparat za kafu i čaj. Nalazi se u tihoj ulici, udaljen 10 minuta pešice od glavnog gradskog trga.