Nova Godina 2018 zima sneg sneško jelke koloseum ajfelova kula sagrada familia fontana avion oblaci nebo sunce more kruzer palme plaža zalazak sunca fontana drveće trava tirkizno plavo more pesak ležaljka palme 

   


Ukupno: 51499
Danas: 1178
Juče: 3993

video galerija

  sava osiguranje

     

Prijavite se na našu E-mailing Listu:

 

Putovanje Italija Francuska Španija

 

Nova Godina 2018

 

Nica – Monako – Monte Karlo – Kan – Barselona – Verona – Venecija

10 dana / 5 noćenja

Autobusom

 

Barselona je smeštena na severoistoku Španije. Glavni je grad autonomne pokrajine Katalonije. Mediteranska luka Barselone je jedna od glavnih evropskih luka. Značajna svetska turistička destinacija sa veoma bogatim kulturno istorijskim nasleđem. U Barseloni ne možete da boravite a da ne posetite arhitektonska ostvarenja Antonia Gaudia. Najpoznatija odsvih jeste Sagrada Familia, čije oficijalno ime glasi "Templo Expiatorio de la Sagrada Familia". Verovali ili ne ova katedrala je jedina na svetu koja nije završena za života tvorca. Park Guelj na brdu El Karmel je još jedan veličanstveni projekat Antonia Gaudia. U samom parku se nalazi Gaudijeva kuća u kojoj je živeo skoro do smrti. Magična fontana, Pikasov muzej, La Rambla ulica, stadion Kamp Nou, Palata pravde, park Citadela...su samo deo znamenitosti koje Barselona ima da ponudi. Ne propustite da u toku svog letnjeg odmora izdvojite vreme i posetite ovaj veličanstveni grad.

Posle Vatikana najmanja država na svetu, Monako. Smešten na Azurnoj obali Sredozemnog mora, Monako, najmanja a najgušće naseljena država sveta svakoga dana privlači veliki broj turista. Na svakom koraku oseća se raskoš, luksuz... Država je podeljena na 4 dela: Monako - stari grad, Kondamen – deo koji zahavata luku, Fontvil - novi deo i naravno najpopularniji Monte Carlo koji je domaćin trkama Formule 1, gde se nalaze ekskluzivni hoteli i kazina.

U sastavu države Monako nalazi se luksuzno mesto Monte Carlo. Mnogi ga nazivaju glavnim gradom Monaka. Bezbroj luksuznih hotela, restorana, a tu si i kazina u kojima možete okušati svoju sreću. Monte Carlo privlači veliki broj turista iz celog sveta. Oni koji imaju mogućnost da borave više dana i uživaju u raskoši a i one koji se bajci prepuste tokom par sati posete. Monte Carlo je domaćin trkama Formule 1. i tada je grad prepun ljubitelja ovog vida sporta.

“Oprosti, majko sveta, oprosti što naših gora požalih bor na kom se ustuk svako zlosti blaženoj tebi podiže dvor prezri, nebesnice, vrelo milost, što ti zemaljski sagreši stvor kajem ti ljubim prečiste skute Santa Maria della salute. Baš ove stihove Laze Kostića možete čuti na nekom od brodova dok prilazite jednom od poznatih istorijskih gradova na obali Jadranskog mora – VENECIJI. Spada u najatraktivnije gradove u Italiji, ali i u celoj Evropi. Grad je izgrađen na peščanim ostrvima, ulice su predstavljene kanalima, prevozna sredstva su zamenjena čamcima, gondolama i brodovima..
Nekadašnja prestonica Mletačke Republike, u srednjem veku je bila najvažnije trgovište između zapadne i istočne Evrope. Kraljica Jadrana, Nevesta mora, Grad vode samo su neki od ,, nadimaka,, koje poseduje Venecija. Dok šetate ulicama Venecije prelazite poznate mostove.. Most uzdaha, Ponte Rialto..istoriske građevine Duždeva palata, crkva Svetog Marka, crkva Santa Maria della Salute… Trg Svetog Marka, najpoznatiji trg u Veneciji na kome se sastaju tri kanala : Kanal Grande, Kanal di San Marko i kanal de la Đudeka. Dozvolite sebi da se ,,izgubite,, u Veneciji i osestite sve njene čari koje ovaj grad čine tako posebnim i drugačijim..

Verona  drugi po veličini grad pokrajine Veneto,na severu Italije, grad ljubavi, romantike, grad Romea i Julije. Grad sa dugom istorijom, puno zanimljivih građevina,trgova..O tome koliko je Verona značajna govori i to da se nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a.Arena, Avgustovo pozorište, rimski most , Gavijev slavoluk, a za one romantične, mesto gde je Šekspir smestio radnju svog romana Romeo i Julija, Julijina kuća.
Dok šetate Veronom doživećete spoj istorije i savremenog doba,u antičkim zgradama nalaze se moderni butici najpoznatijih svetskih brendova, probajte jedan od najukusnijih sladoleda,zamislite želju u Julijinoj kući i neka deo te želje bude da se nekada opet vratite u Veronu.

 
PROGRAM PUTOVANJA U PRIPREMI...