Nova Godina 2018 zima sneg sneško jelke koloseum ajfelova kula sagrada familia fontana avion oblaci nebo sunce more kruzer palme plaža zalazak sunca fontana drveće trava tirkizno plavo more pesak ležaljka palme 

   


Ukupno: 1045
Danas: 1045
Juče: 5

video galerija

  sava osiguranje

     

Prijavite se na našu E-mailing Listu:

 

Putovanje Budimpešta - Bratislava - Beč 2018

 

termini u pripremi...


4 dana/2 noći

Autobusom

 

Budimpešta, kraljica Dunava, Predivna u svako doba godine, okićen za Božić, rascvetana u proleće, grad koji morate videti i sa reke kako bi imali potpuni doživljaj .Grad podeljen rekom na Budim sa desne strane obale koji predstavlja stambenu oblast i Peštu na levoj obali Dunava uglavnom trgovinski i industrijski deo.Nezaobilazni mostovi preko Dunava, 9 fantastičnih mostova koji će upotpuniti sliku Budimpešte.Bogata i burna istorija oseća se na svakom koraku, Trg Heroja, Ribarske kule, zamak Buda, Andraši bulevar, ulica Vaci, Brdo Gelert sa Citadelom sa koga se pruža prelepi pogled na panoramu grada, Eržebet most, Lančani most fasciniraće vas i opravdati to što se kaže da je Budimpešta jedan od najlepših gradova Evrope.

Na 60km od Beča, u jugozapadnom delu slovačke na Dunavu leži jedinstveni grad Bratislava. Jedinstveni jer je to jedina prestonica koja se nalazi na samoj granici zemlje.Po svojoj veličini Bratislava je drugi najveći grad u Slovačkoj.Raznobojni grad predstavlja mešavinu stare i moderne arhitekture, puno zdanja uključujući katedrale, zamkove,crkve i parkove su izgrađeni u rokoko,baroknom i renesanstnom stilu.
Mostovi koji krase Dunav su takođe mešavina stare i moderne arhitekture. Stari grad ima dva glavna trga: Hlavne namestie i Hviezdoslavovo namestie. Grad sadrži i tragove komunističkog perioda, od kojih je najpoznatija Petrzalka – najveća komunistička zgrada u Centralnoj Evropi koja se proteže niz reku.

Beč Grad valcera, umetnosti, kulture (ne kaže se bez razloga “Bečka škola”). Ali ovaj grad nudi mnogo više od toga. Glavni I najveći grad Austrije, 10ti Najveći grad Evropske unije, političko, ekonosmsko I kulturno sedište države. Beč je tako jedna od najstarijih metropola u “srcu” Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura i uticaja, grad koji je vekovima imao vodeću ulogu u kreiranju političke scene Evrope i ovog dela sveta. Bio je sedište imperatora Svetog rimskog carstva, glavni grad Austrijskog carstva i Austrougarske monarhije Beč nosi i epitet muzičke prestonice sveta, u kojoj su živeli i stvarali kompozitori kao što su Mocart ili Betoven. Od 2001. godine kulturno-istorijsko jezgro Beča je na listi centara kulturne baštine od posebnog značaja i pod zaštitom Uneska. Beč je po kvalitetu života prvi grad na svetu.. Dvorac Šebrun, dvorac Belvedere,Hofburg, Katedrala Svetog Stefana, Park Prater, Dunavski toranj, mnogobrojne ulice I trgovi ,,ostaviće vas bez daha,, i sigurno ćete poželeti da se vratiti u ovaj prelepi grad…

PROGRAM  PUTOVANJA U PRIPREMI...