Nova Godina 2018 zima sneg sneško jelke koloseum ajfelova kula sagrada familia fontana avion oblaci nebo sunce more kruzer palme plaža zalazak sunca fontana drveće trava tirkizno plavo more pesak ležaljka palme 

   


Ukupno: 3656
Danas: 1665
Juče: 1991

video galerija

  sava osiguranje

     

Prijavite se na našu E-mailing Listu:

 

Putovanje Budimpešta - Bratislava - Beč 2017

 

06.10.2017. – 09.10.2017.
10.11.2017. – 13.11.2017. 


4 dana/2 noći

Autobusom

 

Budimpešta, kraljica Dunava, Predivna u svako doba godine, okićen za Božić, rascvetana u proleće, grad koji morate videti i sa reke kako bi imali potpuni doživljaj .Grad podeljen rekom na Budim sa desne strane obale koji predstavlja stambenu oblast i Peštu na levoj obali Dunava uglavnom trgovinski i industrijski deo.Nezaobilazni mostovi preko Dunava, 9 fantastičnih mostova koji će upotpuniti sliku Budimpešte.Bogata i burna istorija oseća se na svakom koraku, Trg Heroja, Ribarske kule, zamak Buda, Andraši bulevar, ulica Vaci, Brdo Gelert sa Citadelom sa koga se pruža prelepi pogled na panoramu grada, Eržebet most, Lančani most fasciniraće vas i opravdati to što se kaže da je Budimpešta jedan od najlepših gradova Evrope.

Na 60km od Beča, u jugozapadnom delu slovačke na Dunavu leži jedinstveni grad Bratislava. Jedinstveni jer je to jedina prestonica koja se nalazi na samoj granici zemlje.Po svojoj veličini Bratislava je drugi najveći grad u Slovačkoj.Raznobojni grad predstavlja mešavinu stare i moderne arhitekture, puno zdanja uključujući katedrale, zamkove,crkve i parkove su izgrađeni u rokoko,baroknom i renesanstnom stilu.
Mostovi koji krase Dunav su takođe mešavina stare i moderne arhitekture. Stari grad ima dva glavna trga: Hlavne namestie i Hviezdoslavovo namestie. Grad sadrži i tragove komunističkog perioda, od kojih je najpoznatija Petrzalka – najveća komunistička zgrada u Centralnoj Evropi koja se proteže niz reku.

Beč Grad valcera, umetnosti, kulture (ne kaže se bez razloga “Bečka škola”). Ali ovaj grad nudi mnogo više od toga. Glavni I najveći grad Austrije, 10ti Najveći grad Evropske unije, političko, ekonosmsko I kulturno sedište države. Beč je tako jedna od najstarijih metropola u “srcu” Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura i uticaja, grad koji je vekovima imao vodeću ulogu u kreiranju političke scene Evrope i ovog dela sveta. Bio je sedište imperatora Svetog rimskog carstva, glavni grad Austrijskog carstva i Austrougarske monarhije Beč nosi i epitet muzičke prestonice sveta, u kojoj su živeli i stvarali kompozitori kao što su Mocart ili Betoven. Od 2001. godine kulturno-istorijsko jezgro Beča je na listi centara kulturne baštine od posebnog značaja i pod zaštitom Uneska. Beč je po kvalitetu života prvi grad na svetu.. Dvorac Šebrun, dvorac Belvedere,Hofburg, Katedrala Svetog Stefana, Park Prater, Dunavski toranj, mnogobrojne ulice I trgovi ,,ostaviće vas bez daha,, i sigurno ćete poželeti da se vratiti u ovaj prelepi grad…

PROGRAM  PUTOVANJA:

1. DAN. BEOGRAD - BUDIMPEŠTA
Sastanak grupe na parkingu u bloku 42 na Novom Beogradu (preko puta otvorenog tržnog centra – tzv “Buvljak”) četvrtak na petak noć,   u 00:00h, polazak autobusa je u 00:30h . Polazak iz Novog Sada oko 01:30h, sa železničke stanice, ispred Lokomotive. Noćna vožnja sa kraćim pauzama. Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim časovima. Panoramsko upoznavanje grada sa vodičem: obilazak Trga Heroja, Andraši Bulevara, Bazilike Sv. Ištvana, Parlamenta, Ribarske tvrđave, Brda Sv. Gelerta, Citadele... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Fakultativni izlet sa stručnim vodičem u Sent Andreju (središte Srpske kulture i tradicije u Mađarskoj). Obilazak trga i kuće Vuka Karadžića, Gradski trg, kuće Jakova Ignjatovića, Požarevačka, Beogradska i Grčka crkva, muzej SPC-e, krst Kneza Lazara. Slobodno vreme. Povratak u Budimpeštu. Posle odmora zaplovimo zajedno po lepom plavom Dunavu, uživajući u zvucima  Mocartove muzike i upoznajmo Budimpeštu noću. Noćenje.

2. DAN. BUDIMPEŠTA - BRATISLAVA
Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak puta ka Bratislavi. Dolazak u Bratislavu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme do razgledanja prestonice Slovačke (Bratislavska tvrdjava, katedrala Sv.Martina, Mihajlska kapija, Slovačko pozorište, Hlavne Namjesti...). Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na tradicionalnu večeru u neku od čuvenih pivnica (preporučujemo da probate supu od luka i gulaš sa knedličkama). Noćenje.

3. DAN. BRATISLAVA - BEČ
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak do Beča. Panoramsko razgledanje prestonice Austrije i upoznavanje sa kulturno istorijskim spomenicima. Vožnja bečkim krugom „dvojke“, čuvenim ringom, i razgledanje zimske rezidencije Hofburg sa stručnim vodičem. Nakon toga fakultativni obilazak letnje rezidencije austrougarskih vladara Šenbrun i poseta čuvenom Dunavskom tornju, odakle ćemo imati priliku da vidimo Beč kao na dlanu... Slobodno vreme do polaska u Srbiju.

4. DAN. BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

 

Cena aranžmana  125 €
FIRST MINUTE CENA 79 €

- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Poslovne banke na dan plaćanja –


NAČIN PLAĆANJA:
Gotovinsko plaćanje: 40%  prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA LOTOS TRAVEL

ARANŽMAN OBUHVATA:
Prevoz autobusom turističke klase (AC/DVD).
Smeštaj u Budimpešti u hotelu sa 3* (lokalna kategorizacija), usluga na bazi jednog noćenja sa doručkom
(doručak kontinentalni)
Smeštaj u Bratislavi u hotelu sa 3* (lokalna kategorizacija), usluga na bazi jednog noćenja sa doručkom
(doručak kontinentalni)
Smeštaj u 1/2, 1/3 sobama
Panoramska razgledanja po programu
Usluge vodiča i pratioca grupe
Agencijske usluge
Neki od hotela sa kojima sarađujemo: Budimpešta-Hotel 3* NAP, Bratislava - Hotel 3* INCHEBA


ARANŽMAN NE OBUHVATA:
Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
Individualne troškove putnika
Doplata za jednokrevetnu sobu isključivo na upit
Fakultativne izlete:
- Krstarenje Dunavom uz šampanjac - 15 eura
- Sent Andreja sa vodičem - 10 eura
- Večera u bratislavskoj pivnici - 15 eura
- Šenbrun (imperial tura) - 25 eura
- Dunavski toranj - 10 eura


NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola. Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinji.

NAPOMENE:
- Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir  starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate.Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
- Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta (ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)  Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu…. Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos  štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Organizator zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike  u ceni.Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje. U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme  potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u programu.- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
-Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Rok za prijavljivanje je 15 dana pre putovanja ili do popune mesta
Aranžman je rađen na bazi minimum 55 prijavljenih putnika.
Licenca ministarstva otp 85/2013