Nova Godina 2018 zima sneg sneško jelke koloseum ajfelova kula sagrada familia fontana avion oblaci nebo sunce more kruzer palme plaža zalazak sunca fontana drveće trava tirkizno plavo more pesak ležaljka palme 

   


Ukupno: 46558
Danas: 230
Juče: 4631

video galerija

  sava osiguranje

     

Prijavite se na našu E-mailing Listu:

 

❤ Putovanje Barselona Dan Zaljubljenih 2018 ❤

 

Verona - Lloret De Mar - Barselona - Milano


Autobusom

8 dana /3 noćenja

 

Verona  drugi po veličini grad pokrajine Veneto,na severu Italije, grad ljubavi, romantike, grad Romea i Julije. Grad sa dugom istorijom, puno zanimljivih građevina,trgova..O tome koliko je Verona značajna govori i to da se nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a.Arena, Avgustovo pozorište, rimski most , Gavijev slavoluk, a za one romantične, mesto gde je Šekspir smestio radnju svog romana Romeo i Julija, Julijina kuća.
Dok šetate Veronom doživećete spoj istorije i savremenog doba,u antičkim zgradama nalaze se moderni butici najpoznatijih svetskih brendova, probajte jedan od najukusnijih sladoleda,zamislite želju u Julijinoj kući i neka deo te želje bude da se nekada opet vratite u Veronu.

Ljoret de mar je pre više hiljada godina bio ribarsko mesto a danas popularna turistička destinacija koja privlači turiste iz celog sveta. Smešten u provinciji Đirona od Barselone udaljen 75 km Ljoret je idealno mesto iz koga se može lako stići do veličanstvenog grada Katalonije. Plaže u ovom mediteranskom letovalištu su nagrađene plavom zastvicom i svakako je sigurno da ćete uživati u čistoj vodi, pesku, suncu... Ljoret de mar je idealno mesto za sve generacije, ima da ponudi za svakoga po nešto. Diskoteke i barovi koji rade do ranih jutarnjih sati, restorane u kojima možete uživati u vrhunskim ukusima španske kuhinje. Ljoret će vas očarati, i učiniti vaš odmor idealnim.

Barselona je smeštena na severoistoku Španije. Glavni je grad autonomne pokrajine Katalonije. Mediteranska luka Barselone je jedna od glavnih evropskih luka. Značajna svetska turistička destinacija sa veoma bogatim kulturno istorijskim nasleđem. U Barseloni ne možete da boravite a da ne posetite arhitektonska ostvarenja Antonia Gaudia. Najpoznatija odsvih jeste Sagrada Familia, čije oficijalno ime glasi "Templo Expiatorio de la Sagrada Familia". Verovali ili ne ova katedrala je jedina na svetu koja nije završena za života tvorca. Park Guelj na brdu El Karmel je još jedan veličanstveni projekat Antonia Gaudia. U samom parku se nalazi Gaudijeva kuća u kojoj je živeo skoro do smrti. Magična fontana, Pikasov muzej, La Rambla ulica, stadion Kamp Nou, Palata pravde, park Citadela... su samo deo znamenitosti koje Barselona ima da ponudi. Ne propustite da u toku svog letnjeg odmora izdvojite vreme i posetite ovaj veličanstveni grad.

Drugi po veličini grad Italije, glavni grad provincije Milano i pokrajine Lombardije u severnoj Italiji. Modni, privredni i medijski centar, sa dugom i burnom prošlosti. Jedan kraći period Milano je bio prestonica svemoćnog Rimskog carstva.Iako važi za prestonicu mode Milano ima veliki broj znamenitosti koje i u ovo savremeno doba privlače veliki broj stranih turista. Njaznačajnije znamenitosti su Milanska katedrala (Duomo), zamak Sforca, Milanska skala, crkva Santa Marija dela Gracije, crkva svete Anastazije, Trijumfalni luk, Nacionalni muzej znanja i nauke „Leonardo da Vinči“, Muzej oslobođenja i Muzej Mansonija, Galerija di Brera, Nacionalna biblioteka di Brera.. Leonardo da Vinči je dolaskom na Milanski dvor ostavio neke od najznačajnih dela u istoriji umetnosti a najpoznatije jeste Tajna večera koja se nalazi u crkvi Santa Marija dela Gracije.PROGRAM PUTOVANJA U PRIPREMI...