Nova Godina 2018 zima sneg sneško jelke koloseum ajfelova kula sagrada familia fontana avion oblaci nebo sunce more kruzer palme plaža zalazak sunca fontana drveće trava tirkizno plavo more pesak ležaljka palme 

   


Ukupno: 422
Danas: 422
Juče:

video galerija

  sava osiguranje

     

Prijavite se na našu E-mailing Listu:

 

Kopaonik

 

KOPAONIK, PLANINA KOJOJ ZIMA ZAISTA PRIJA - najveći skijaški centar u Srbiji nesumnjivo jedan od najlepših centara u ovom delu Evrope. Pored toga što predstavlja jednu od najlepših planina u Srbiji, Kopaonik poseduje i neverovatan prirodni potencijal od oko 200 sunčanih i oko 160 dana pod snežnim pokrivačem tokom godine. Vrhunski uređeni skijaški tereni skijaškog centra Kopaonik pružaju neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša, od početnika do skijaša vrhunskih sposobnosti.

Kopaonik zima bogatija je za stazu za slobodnu vožnju, koja uređena na Gobelji. Očekuje se i završetak radova na žičari Gvozdac. Zimska sezona donela je i mnogo novina na skijalištu, pre svega tu su dodatni sistemi za osnežavanje, tako da je oko 70% ski staza pokriveno veštačkim snegom. Postojeći sistem je nadogradjen i pokriva staze: Karaman greben, Marine vode, Mali Karaman, Kneževske bare, vezne staze od Kneževskih bara do Duboke, Krčmar, Dolina sportova, dve nove staze na Krstu i Sunčana dolina. Sve ukupno to predstavlja novih 20 kilometara osneženih staza. Postoje tri staze po FIS standardu za slalom, veleslalom, superveleslalom i spust.. Takođe, nova sezona je donela novine u našoj apartmanskoj ponudi i to Vilu Vesna i Vilu MujEn, obe u Vikend naselju Kopaonik.

Na spomen Kopaonika sneg i skijanje su prve asocijacije, ali Kopaonik sa svojim prirodnim potencijalima i turističkom ponudom nije samo to. Kopaonik kao pitoma i pristupačna planina nudi dobrodošlicu svima, bez obzira na uzrast i sportsko rekreativne ili druge potrebe. On je i jedan od navećih kongresnih centara u Srbiji, trening centar klubova i reprezentacija (košarka, odbojka, rukomet, tenis …), odredište mnogih multikulturalnih školica i radionica, kao i škola jezika, slikanja, sporta, prirodno lečilište…

Sigurni dokaz da je Kopaonik jedno od mesta koje tokom cele godine nudi idealne uslove za aktivan odmor i uživanje je da, pored zimske, sada imamo i veoma posećenu letnju sezonu. Jesen i proleće su rezervisani za dečiji smeh i graju naših malih putnika koji zajedno sa svojim učiteljima i vaspitačima na Kopaoniku izvode svoje rekreativne nastave. Zimi je pažnja turista prvenstveno fokusirana na skijaške terene, koji se na Kopaoniku nalaze na nadmorskoj visini od 1650 – 2017 m, i svrstavaju se u terene prve kategorije.

Smeštaj na Kopaoniku podeljen je u tri lokacijske: Brzeće,  Ravni Kopaonik, Vikend naselje - Treska. U svakoj od njih možete pronaći različite tipove smeštaja na Hotele i Apartmane odnosno Apart-hotele. Najatraktivnija lokacija svakako je Ravni Kopaonik, zbog blizine skijališta, a ujedno i najveći broj ležaja u hotelima i apartmanima se tu nalazi. Najpoznatiji su sigurno Hotel Grand, Hotel Angella, Apartmani Konaci, Aparthotel Nebeske stolice, JAT apartmani, Hotel Putnik, Hotel Club A, Apartmani Jaram Vile, Aparthotel Kraljevi Čardaci...

Pored skijanja posetioci Kopaonika zimi uživaju i u klizanju, sankanju, paraglajdingu kao u vožnji motornim sankama i “kwad”-ovima.

Kopaonik je omiljeni zimski centar među mlađom populacijom zbog dobre zabave i bogatog noćnog života. Svako ko je u potrazi za sjajnim provodom i dobrom zabavom, koji bi upotpunio aktivan odmor na snegu, na pravom je mestu. Kopaonik je poznat po odličnoj aprè-ski zabavi koja se do ranih jutarnjih časova nastavlja u nekom od velikog broja kafića, barova, diskoteka, klubova i restorana turističkog centra.

Bez obzira na godišnje doba, budite sigurni da ćete na na Kopaoniku naći mnogo sadržaja da provedete svoj idealan godišnji odmor.